Wild Cat Cottage

previous arrow
next arrow
Slider

Charmant vakantiehuisje in de Hoge Venen

compleet en liefdevol ingericht en geschikt voor 1 tot 3 personen. Gelegen aan het uiterste randje van Sourbrodt is het de perfect uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en mountainbikers, of gewoon een heerlijke plek voor mensen die vooral even helemaal weg willen uit de stress en de drukte van hun dagelijks leven.

Wild cat cottageDe voormalige kalverstal (1832), opgetrokken in lokale breuksteen en hardhout, is met duurzame materialen en veel toewijding veranderd in een gerieflijk en warm vakantiehuisje. Het hoort bij een voormalige boerderij uit 1781, waarin nu de Green Key gecertificeerde Bed & Breakfast La Petite Roer is gevestigd. Wild Cat is zelfvoorzienend en heeft een eigen toegang door de indrukwekkende oude beukenhaag, karakteristiek voor deze streek tussen Ardennen en Eifel. Het beheer is duurzaam en ecologisch.

Eethoek en keukenDe cottage heeft een royale, zonnige tuin, die is afgescheiden van de tuin van La Petite Roer. Wild Cat ligt zeer rustig aan de rand van het dorp Sourbrodt, in Natuurpark De Hoge Venen. In en vanuit de tuin kan je veel verschillende vogelsoorten zien en met meer geluk ook een ree of een das.

Je wandelt of fietst vanaf Wild Cat zo de bijzondere natuur van de Hoge Venen in, we hebben wandel- en fietsbeschrijvingen en kaarten die u kunt gebruiken. Het inmiddels beroemde Vennbahn fietspad loopt door Sourbrodt; een uitstekende manier om de mooie omgeving van Hoge Venen en Oostkantons / Eifel te verkennen, ook voor minder geoefende fietsers.

In de winter is er in de directe omgeving volop gelegenheid voor wintersport. Er is een groot aantal langlauf loipes, u kunt sneeuwschoen-wandelen en er zijn zelfs enkele alpine skihellingen dichtbij Wild Cat Cottage. En 'gewoon' wandelen in de besneeuwde venen en bossen is natuurlijk ook een bijzondere ervaring!

Ingang Wild CatTrekt een vakantie in de Hoge Venen u aan, maar wordt u liever verzorgd, dan bent u van harte welkom in Bed and Breakfast La Petite Roer, gevestigd op hetzelfde adres. De website is te vinden op: petite-roer.be 

Sinds 2020 hebben we ook een vakantiehuis nét over de grens in Duitsland. Het ligt ideaal tussen Monschau en de Duitse Eifel en de Hoge Venen (tussen Brack- en Platte Venn en het Grote Waalse Veen) In het voorjaar is het Perlenbachtal in Monschau-Kalterherberg één van de bekendste plekken om wilde narcissen te zien. Het huis is geschikt voor 1 tot 6 mensen, eventueel met nog 1 of 2 kinderen. Meer informatie op: vakantiehuisjemonschau.nl 

Huisdieren zijn helaas niet toegelaten in Wild Cat Cottage of in La Petite Roer.
Zowel de cottage als de B&B zijn rookvrij.

Wij kijken er alvast naar uit u te verwelkomen in ons knusse en gerieflijke natuurhuisje of in B&B La Petite Roer in Sourbrodt, of natuurlijk in Kalterherberg!

Rogier Pitlo & Elaine Meuldijk

 

Boeknukleinst