Omgeving

De Hoge Venen zijn een voor West Europa uniek hoogveen gebied. Het is er in elk seizoen mooi en bijzonder, of het nu gaat om het vroege voorjaar met zijn wilde narcissen, de zomer met een grote verscheidenheid aan wilde bloemen, waaronder orchideeën, de herfst met zijn mooie kleuren van het veengras en de bomen, of natuurlijk de winter, waarin vaak een royale hoeveelheid sneeuw valt. In de Hoge Venen komen bijzondere dier- en plantensoorten voor, er is bijvoorbeeld nog een (kleine) populatie korhoenders, uniek in West Europa en er komen wilde katten voor. Onze cottage is naar deze wilde katten vernoemd.

Im SackDirect vanaf Wild Cat Cottage kunt u volop wandelen, van een wandeling van een goed uur tot een volle en uitdagende dagwandeling. Wij hebben wandelkaarten en beschrijvingen voor u te leen en voorzien u desgewenst graag van advies.

Verder is het hier een goede omgeving om te fietsen, het is een paradijs voor mountainbikers maar, doordat fietspaden op voormalige spoorwegtracés zijn aangelegd, ook voor de minder sportieve fietsers een aantrekkelijke fietsomgeving.Langlaufen in Sourbrodt

U kunt sinds 2013 over de populaire Vennbahn door de Oostkantons en de Eifel zelfs helemaal naar Luxemburg of naar Monschau of naar Aken fietsen, zonder verkeer en zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Dit fietspad, dat u door de mooiste delen van België voert, is niet voor niets in 2014 uitgeroepen tot mooiste langeafstands fietsroute van Europa!

Wanneer er sneeuw ligt, heeft u hier volop mogelijkheden voor wintersport. U kunt overal in de omgeving van Sourbrodt langlaufen en in Ovifat, op nog geen 5 autominuten van Wild Cat Cottage, kunt u ook alpineskieën en sleeën. Ook kunt u in de buurt sneeuwschoenen huren en daar een wandeling mee maken. Dit is leuk om te doen en bovendien aan te bevelen wanneer de sneeuw zo hoog dat gewoon wandelen niet goed mogelijk is.

Voor wie behoefte heeft om even wat meer mensen om zich heen te hebben, is er een ruim aanbod van steden en stadjes op een half uur tot een uur rijden van hier. Geliefde bestemmingen zijn Monschau, Stavelot, Spa, Luik, Aken en, wel wat verder weg, Maastricht en Trier.