De omgeving

Wilde narcissen langs de WarcheDe natuur van de Hoge Venen

De Hoge Venen zijn een voor West Europa uniek hoogveen gebied. Het is er in elk seizoen mooi en bijzonder, of het nu gaat om het vroege voorjaar met zijn wilde narcissen, de zomer met een grote verscheidenheid aan wilde bloemen, waaronder orchideeën, de herfst met zijn mooie kleuren van het veengras en de bomen, of natuurlijk de winter, waarin vaak een royale hoeveelheid sneeuw valt.  In de Hoge Venen komen bijzondere dier- en plantensoorten voor, er is bijvoorbeeld nog een (kleine) populatie korhoenders, uniek in West Europa en er komen wolven en wilde katten voor. Onze cottage is naar deze wilde katten vernoemd.

Outdoor activiteiten voor iedereen

Direct vanaf Wild Cat Cottage kan je volop wandelen, van een wandeling van een uurtje tot een volle en uitdagende dagwandeling. Wij hebben wandelkaarten en beschrijvingen die je kunt lenen en voorzien je graag van advies.

Vennbahn tussen Kalterherberg en Sourbrodt

Verder is het hier een goede omgeving om te fietsen, het is een paradijs voor mountainbikers maar, doordat er fietspaden op voormalige spoorwegtracés zijn aangelegd, ook voor de minder sportieve fietsers een aantrekkelijke fietsomgeving.

Vennbahn

Je kan over de populaire Vennbahn door de Oostkantons en de Eifel naar Luxemburg of naar Monschau of Aken fietsen, zonder verkeer en zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Dit fietspad, dat door de mooiste delen van België voert, is met reden in 2014 uitgeroepen tot mooiste langeafstandsfietsroute van Europa!  

Wintersport

Wanneer er sneeuw ligt, heb je hier volop mogelijkheden voor wintersport. Je kan overal in de omgeving van Sourbrodt langlaufen en in Ovifat, op nog geen 5 autominuten van Wild Cat Cottage, kan je ook alpineskieën en sleeën. Ook kan je in de buurt sneeuwschoenen huren en daar een wandeling mee maken. Dit is leuk om te doen en bovendien aan te bevelen wanneer de sneeuwlaag zo hoog is dat gewoon wandelen niet goed mogelijk is.

Monschau Altstadt

Steden & stadjes

Voor wie behoefte heeft om even wat meer mensen om zich heen te hebben, is er een ruim aanbod van steden en stadjes op een half uur tot een uur rijden van hier. Geliefde bestemmingen zijn Monschau, Stavelot, Spa, Luik, Aken en, wel wat verder weg, Maastricht en Trier.

Please publish modules in offcanvas position.